2020. február 26., szerda

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel



Hozzávalók a fasírthoz: 60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, kevés tej, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
 A káposztás nokedlihez: 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 25 dkg liszt, só, bors, olaj vagy zsiradék.

Elkészítése:
A zsömlét kb. 10 percig tejben áztatjuk, jól kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A húst, a sárgarépát és a petrezselyem gyökeret ledaráljuk, egy tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsömlével, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást, és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk, belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Olajos kézzel kisebb gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük, így leitatjuk a fölösleges olajat a fasírtgolyókról.
A káposztát vékonyra vágjuk, ha nagyon savanyú, kissé kiáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a káposztát. Sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk. A lisztből és a tojásból kevés víz meg só hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A kifőtt galuskát leszűrjük, összekeverjük a párolt káposztával, és a ropogós fasírtokkal tálaljuk.
EK. 2020 január.

Nincsenek megjegyzések: