Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 1 tojássárgája, 1 dl olaj,
1 teáskanál mustár, 1 teáskanál reszelt hagyma, 1 evőkanál citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük,
leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól
összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, folyamatosan
hozzákavarjuk az olajat és a végén a citromlét. A majonézt a tört brokkolival
és hagymával összekavarjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A krémet pirított
bagettszeletekkel és aa paradicsomsalátával kínáljuk.
A salátához: 2-3 paradicsom, 1 kisebb lila
hagyma, szójaszósz, balzsamecet, só, bors, petrezselyemzöld. A hagymát apróra,
a paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és balzsamecettel meg
szójaszósszal ízesítjük.
EK. 2020. március.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése