2020. március 10., kedd

Majonézes brokkolikrém



Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál reszelt hagyma, 1 evőkanál citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, folyamatosan hozzákavarjuk az olajat és a végén a citromlét. A majonézt a tört brokkolival és hagymával összekavarjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A krémet pirított bagettszeletekkel és aa paradicsomsalátával kínáljuk.
A salátához: 2-3 paradicsom, 1 kisebb lila hagyma, szójaszósz, balzsamecet, só, bors, petrezselyemzöld. A hagymát apróra, a paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és balzsamecettel meg szójaszósszal ízesítjük.
EK. 2020. március.

Nincsenek megjegyzések: