Hozzávalók: 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1
hagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál köménymag, zeller- és
petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika.
A galuskához: 2 tojás, 8-10 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
1,5 liter vizet felforralunk, beletesszük a
zöldségeket, sót, borsot, a köménymagot és lassú tűznél kb. fél óráig főzzük. A
zsírt megolvasztjuk, amikor már forró beletesszük a lisztet, jól elkavarjuk,
amikor már színt váltott hozzáadjuk a paprikát és nyomban felöntjük egy csésze
hideg vízzel. Csomómentesre kavarjuk, és a leveshez adjuk. További 15 percig
főzzük, majd átszűrjük. A tojásokat a liszttel és csipet sóval elkavarjuk, majd
a fövő levesbe galuskákat szaggatunk. Kb. 10 percig főzzük, pirított kenyérkockával
tálaljuk.
Tipp: A levest felvert tojással vagy csurgatott
tésztával is elkészíthetjük.
FI. 2020_2.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése