2020. március 19., csütörtök

Köménymagleves galuskával



Hozzávalók: 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,  1 evőkanál köménymag, zeller- és petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika.
A galuskához: 2 tojás, 8-10 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
1,5 liter vizet felforralunk, beletesszük a zöldségeket, sót, borsot, a köménymagot és lassú tűznél kb. fél óráig főzzük. A zsírt megolvasztjuk, amikor már forró beletesszük a lisztet, jól elkavarjuk, amikor már színt váltott hozzáadjuk a paprikát és nyomban felöntjük egy csésze hideg vízzel. Csomómentesre kavarjuk, és a leveshez adjuk. További 15 percig főzzük, majd átszűrjük. A tojásokat a liszttel és csipet sóval elkavarjuk, majd a fövő levesbe galuskákat szaggatunk. Kb. 10 percig főzzük, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Tipp: A levest felvert tojással vagy csurgatott tésztával is elkészíthetjük.
FI. 2020_2.

Nincsenek megjegyzések: