2020. február 26., szerda

Rakott káposzta



Hozzávalók: 
70-75 dkg gyalult savanyú káposzta, 20 dkg sertés hasaalja, 50 dkg darált sertéshús, 1 szál füstölt házikolbász, 5 dkg rizs, 1 fej hagyma, só, bors, paprika, 3 dl tejföl, olaj.
Elkészítése:
A káposztát, ha nagyon savanyú átmossuk, és kevés olajon megdinszteljük. A rizst megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és tovább dinszteljük, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a párolt rizst. A kolbászt karikákra, a császárszalonnát csíkokra vágjuk. Egy tűzálló edénybe lerétegezzük egy sor káposztát, egy sor darált húst, kolbászkarikákat, a császárszalonna szeleteket és meglocsoljuk a tejföllel. Lefödve, előmelegített forró sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.
EK. 2020 január.

Nincsenek megjegyzések: