Hozzávalók:
személyenként 1-2 szelet tarja(nyakkaraj), só, bors,
zsír, 4-5 hagyma, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük
egy tűzálló edénybe. Kevés vizet öntünk alá, és 1-2 evőkanál zsírt teszünk
mellé. A hagymát vékonyra szeleteljük, majd a hússzeleteket bőven beterítjük a
hagymával, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, alufóliával lefödjük és 1,5-2
óra alatt puhára sütjük, majd a fóliát levesszük, és kissé lepirítjuk. Krumpli körettel,
savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.
Tipp: Gombásan is készíthetjük, úgy a gombát később
szórjuk rá a húsra, mivel nagyon hamar megkészül.
EK. 2020 január.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése