Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg sertéslapocka, 10 dkg császárszalonna, 2
hagyma, 3 cikk fokhagyma, csípős pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, őrölt
kömény.
Elkészítése:
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd vékony csíkokra
vágjuk. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A császárszalonnát csíkokra
vágjuk, a zsíron kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majd a kétféle hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csípős pirospaprikával, aláöntünk 2 dl vizet,
fedő alatt puhára pároljuk (néha a vizet pótoljuk), végül zsírjára sütjük. Sült
krumplival vagy ízlés szerinti körettel meg savanyúsággal kínáljuk.
Csípős paprika helyett édes fűszerpaprikát is
használhatunk.
EK. 2020 január.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése