2020. február 26., szerda

Csípős tokány



Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg sertéslapocka, 10 dkg császárszalonna, 2 hagyma, 3 cikk fokhagyma, csípős pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, őrölt kömény.

Elkészítése:
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A császárszalonnát csíkokra vágjuk, a zsíron kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majd a kétféle hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csípős pirospaprikával, aláöntünk 2 dl vizet, fedő alatt puhára pároljuk (néha a vizet pótoljuk), végül zsírjára sütjük. Sült krumplival vagy ízlés szerinti körettel meg savanyúsággal kínáljuk.
Csípős paprika helyett édes fűszerpaprikát is használhatunk.
EK. 2020 január.

Nincsenek megjegyzések: