Hozzávalók
(4 személyre):
a
húskenyérhez: 50 dkg darált hús, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojás, 2 cikk
fokhagyma, 10 dkg császárszalonna, vaj, só, bors, pirospaprika.
A
körethez: 50 dkg krumpli, 2 dl joghurt, 1 hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1
evőkanál cukor.
Elkészítése:
Egy
őzgerincformát kibéleljük a császárszalonna-szeletekkel. A póréhagymát karikára
vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk
a párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal,
pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Az őszgerincformát kibéleljük
a császárszalonna szeletekkel, belesimítjuk a húst, ráhajtjuk a szalonnát, és 180
fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük, krumpli
salátával tálaljuk.
A
salátához a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Kevés
ecetes-cukrot salátalevet készítünk, majd a karikára vágott krumplira öntjük,
néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt leöntjük a fölösleges
levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket és
belekavarjuk a joghurtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése