2015. február 16., hétfő

Póréhagymás húskenyér krumplisalátával


Hozzávalók (4 személyre):
a húskenyérhez: 50 dkg darált hús, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojás, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg császárszalonna, vaj, só, bors, pirospaprika.
A körethez: 50 dkg krumpli, 2 dl joghurt, 1 hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kibéleljük a császárszalonna-szeletekkel. A póréhagymát karikára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Az őszgerincformát kibéleljük a császárszalonna szeletekkel, belesimítjuk a húst, ráhajtjuk a szalonnát, és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük, krumpli salátával tálaljuk.
A salátához a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Kevés ecetes-cukrot salátalevet készítünk, majd a karikára vágott krumplira öntjük, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt leöntjük a fölösleges levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket és belekavarjuk a joghurtot. 

Nincsenek megjegyzések: