2015. február 4., szerda

Tonhalkrémmel töltött kosárkák


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg leveles tészta, 2 tonhalkonzerv, 1 tojás, 2 főtt tojás, 10 dkg vaj, egy kisebb hagyma, 1 teáskanál mustár, citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A leveles tésztából linzervágóval karikákat szaggatunk úgy, hogy minél kevesebb tészta vesszen kárba. Az elkészült köröket háromfelé osztjuk (minden készülő kosárkához 1 teli és 2 lyukas körrel számolunk). A körök egyharmadát meghagyjuk teli körnek, míg az összes többinek kiszúrjuk a közepét is. Ezután megkenjük őket felvert tojással, és egymásra rakjuk úgy, hogy minden egészre 2 lyukas kört ragasztunk. Az így kapott kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tonhalat lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük. A krémet tortazsákba kanalazzuk, és a kihűlt kosárkákba töltjük. A maradék krémet pirítós kenyérrel szolgáljuk fel. Nagyon finom reggeli vagy előétel.

1 megjegyzés:

Orsi írta...


A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html