Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg
liszt, 15 dkg zsír, 14 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, tej amennyit felvesz,
csipet só, gríz vagy zsemlemorzsa.
a töltelékhez: 60
dkg orda, 3 tojássárga, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, citromhéj,
friss kapor.
Elkészítése:
A tészta
hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk, majd 2 részre
osztjuk. Hűvös helyre tesszük.
A tojássárgát
kikavarjuk a porcukorral meg a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az ordát, és jó
krémesre dolgozzuk. Belekavarjuk a reszelt citromhéjat és az apróra vágott
friss kaprot.
A tésztából 2 lapot
nyújtunk, zsírozott tepsibe fektetjük az egyik lapot, megszórjuk grízzel vagy zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a tölteléket, és befedjük a második lappal. A tésztát
megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben (180
C fokon) aranysárgára sütjük.
Tipp: ha
gyümölcstorta formában szeretnénk sütni, úgy fél adagot készítsünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése