Hozzávalók:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, 25 dkg friss vagy
fagyasztott zöldborsó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 5 dkg vaj, olaj, reszelt
szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A vajban
megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára
vágjuk. Kevés olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát,
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Lefedve, saját levében, kis lángon
pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pároljuk puhulásig. Ezután beletesszük a
hússzeleteket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.
2 megjegyzés:
Igazi tavaszi husi! Nagyon guszta és könnyed!
Nagyon jól néz ki, friss tavaszi színekkel :)
Megjegyzés küldése