Hozzávalók:
Személyenként 1 db csirkecomb, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg
sóska, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1-2 dl húsleves, 1 dl tejföl, 1
tojássárgája, 1 teáskanál cukor, só, olaj.
Elkészítése:
A csirkecombot befűszerezzük sóval és borssal, megszórjuk
zúzott fokhagymával, és néhány órára hűtőbe tesszük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk,
ráöntjük a csirkecombra és kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a
hús megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A sóskát alaposan megmossuk, a levélszárakat lecsipkedjük, és apróra vágjuk. Egy lábosban felforrósítjuk a zsírt, beletesszük a sóskát, és fedő
alatt pépesre pároljuk. Zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, és feltöltjük
húslevessel. Sűrűre főzzük, cukorral, sóval, borssal ízesítjük. A
tojássárgáját elkavarjuk a tejföllel, és a sóskához kavarjuk. Sült csirkecombbal
és bundás kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése