Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv, 1 hagyma, 1-1 kisebb sárgarépa és
petrezselyemgyökér, 4 dkg vaj, 3 cikk fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 tojássárga, pirított zsemlekocka, kevés citromlé, só, fehér őrölt bors.
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és
kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát,
a petrezselyemgyökeret és a zúzott fokhagymát. A kukoricakonzervet
lecsepegtetjük, majd a párolt zöldséghez adjuk. Feltöltjük kb. 1
liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük vagy
botmixerrel pürésítjük.. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és az áttört
levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése