Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lecsót. Persze leginkább tavasszal és nyáron, amikor friss alapanyagokból készíthető, nagyon finom ez a gombás változat.
Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika, 25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna,
3-4 paradicsom, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,
pirospaprika, őrölt bors, só, kevés reszelt sajt(elhagyható).
Elkészítése:
A szalonnát kis kockára vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A
hagymát apróra vágjuk, és a szalonnazsíron üvegesre pároljuk. A paprikát
csíkokra, a paradicsomot apróra vágjuk. A paprikát a hagymához adjuk,
megszórjuk pirospaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt kb. 10
percig pároljuk, ekkor beletesszük a paradicsomot és a felszeletelt gombát.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, belekavarjuk a
reszelt sajtot, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése