Hozzávalók:
50 dkg gomba, 5 db tojás, 1 bagett vagy 3 db kifli, 2 fej
hagyma, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 kávéskanál pirospaprika, só, 1 kávéskanál
olaj, 1 kávéskanál vaj, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, a gombát
megmossuk, felszeleteljük, és az olajon a hagymával megpároljuk,
pirospaprikával megszórjuk. A bagettet vagy a kiflit felszeleteljük, és a
tejjel meglocsoljuk, jól átforgatjuk benne. Egy tűzálló tálat kivajazunk,
ráterítjük a kifli felét, megsózzuk, majd a gombát is rákanalazzuk, amelynek
levét meghagyjuk. A gombát is megsózzuk és az ízesítővel is megszórjuk. A főtt tojásokat
rákarikázzuk, kissé megsózzuk. Meglocsoljuk tejföllel és befedjük a maradék
kiflivel, a tetejét meglocsoljuk a gomba levével. Előmelegített sütőben kb. 20
percig sütjük.
1 megjegyzés:
Köszönöm a tippet Jutka drága!!
Isteni vacsorát készítek hamarosan a családnak kitűnő recepted szerint...Puszi!
Megjegyzés küldése