2013. június 6., csütörtök

Meggyes csokoládétorta


Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 15 dkg cukor,  6 dkg liszt, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipet só
A krémhez: 2,5 dl tej, 1 tasak vanília pudingpor, 20 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj, 15-20 dkg magozott meggy
A mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kakaót, a liszttel elvegyített sütőport és a keményítőt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (tepsibe) öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük. Miután a tűzről levettük, belekavarunk 2 evőkanál cukrot és a vajat, ezután hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a kihűlt krémet és a maradék porcukrot.

A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, megrakjuk meggyel, majd rátesszük a felső lapot. Pár órára hideg helyre tesszük. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk a tejszínt és a sütemény tetejére kenjük.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Hát ez kész merénylet, kérem szépen! Ha bíró lennék, elítélnélek gaztettért! :D :D :D
Csodás lehet. Ugye hozol ilyet magaddal? :) :P