Hozzávalók:
50-60 dkg sertéskaraj vagy marhahús, 4-5 paprika, 3 hámozott
paradicsom, 2 hagyma, 5 dkg füstölt szalonna,
zsír vagy olaj, liszt, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A húsokat felszeleteljük, jól kiklopfoljuk, sóval és borssal
fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és 20-30 perc alatt puhára
pároljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a paprikát
csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a
szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát.
Amikor a paprika félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a
paradicsomot, és néhány perc alatt puhára pároljuk. A lecsót a húshoz adjuk,
összeforraljuk, és főtt tésztával, párolt rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése