2013. június 1., szombat

Csirkemellel rakott brokkoli


Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 1 brokkoli, 2-3 sárgarépa, só, őrölt bors, 4 gerezd
fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejföl, olaj, zsemlemorzsa, reszelt szerecsendió, 1 édesburgonya, olíva olaj.
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, karikára vagy szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben megsütjük.
A csirkemellet lapjában kettévágjuk, befűszerezzük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, 
forró olajon mindkét oldalán pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A brokkolit rózsáira szedjük, majd zöldségalaplében vagy házi ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük és kihűtjük. A sárgarépát csíkokra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk morzsával. A maradék vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és nagyon lassú tűzön kissé megpirítjuk. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a felforrósított tejet, kissé besűrítjük, ekkor belekavarjuk a tejfölt, megsózzuk, illetve kevés reszelt szerecsendiót kavarunk bele. Belekavarjuk a reszelt sajt felét is. A brokkolit a tálba rakjuk, megszórjuk a vékony csíkokra metélt csirkemellel, erre ráhalmozzuk a sárgarépát,  és végül meglocsoljuk a mártással. Megszórjuk a maradék sajttal, forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük, majd forrón tálaljuk. Sütőben sült édesburgonyát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: