50 dkg csirkemellfilé, 1 brokkoli, 2-3 sárgarépa, só, őrölt
bors, 4 gerezd
fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj,
2 dl tej, 1 dl tejföl, olaj, zsemlemorzsa, reszelt szerecsendió, 1
édesburgonya, olíva olaj.
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, karikára vagy szeletekre
vágjuk, kissé megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben megsütjük.
A csirkemellet lapjában kettévágjuk, befűszerezzük sóval,
borssal és zúzott fokhagymával,
forró olajon mindkét oldalán pirosra sütjük, majd hagyjuk
kihűlni. A brokkolit rózsáira szedjük, majd zöldségalaplében vagy házi ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük és kihűtjük. A sárgarépát csíkokra
vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk
morzsával. A maradék vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és nagyon lassú
tűzön kissé megpirítjuk. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a felforrósított
tejet, kissé besűrítjük, ekkor belekavarjuk a tejfölt, megsózzuk, illetve kevés reszelt szerecsendiót kavarunk bele.
Belekavarjuk a reszelt sajt felét is. A brokkolit a tálba
rakjuk, megszórjuk a vékony csíkokra metélt csirkemellel, erre ráhalmozzuk a
sárgarépát, és végül meglocsoljuk a
mártással. Megszórjuk a maradék sajttal, forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra
sütjük, majd forrón tálaljuk. Sütőben sült édesburgonyát kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése