2013. június 25., kedd

Rakott gomba


Hozzávalók:
50 dkg gomba, 5 db tojás, 1 bagett vagy 3 db kifli, 2 fej hagyma, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 kávéskanál pirospaprika, só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, a gombát megmossuk, felszeleteljük, és az olajon a hagymával megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk. A bagettet vagy a kiflit felszeleteljük, és a tejjel meglocsoljuk, jól átforgatjuk benne. Egy tűzálló tálat kivajazunk, ráterítjük a kifli felét, megsózzuk, majd a gombát is rákanalazzuk, amelynek levét meghagyjuk. A gombát is megsózzuk és az ízesítővel is megszórjuk. A főtt tojásokat rákarikázzuk, kissé megsózzuk. Meglocsoljuk tejföllel és befedjük a maradék kiflivel, a tetejét meglocsoljuk a gomba levével. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Juci írta...

Köszönöm a tippet Jutka drága!!
Isteni vacsorát készítek hamarosan a családnak kitűnő recepted szerint...Puszi!