Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 1 dl olaj, 3 dl
joghurt vagy tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja, fél citrom leve, csipet só, mandulaforgács
a krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg ricotta vagy tehéntúró, 6
dkg porcukor,
a díszítéshez: eper
Elkészítése:
A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a
joghurtot, belekavarjuk a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütőport.
Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és csipet sót. A
muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2
evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Megszórjuk mandulaforgáccsal és 170-180
fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt felverjük, belekavarjuk a ricottát vagy a túrót és a cukrot. Néhány epret villával összetörünk és a krémhez kavarjuk. A muffinok tetejét
levágjuk, krémet kanalazunk rá, majd eperszeletekkel díszítjük. Visszahelyezzük
a tetejét és akár azonnal is kínálhatjuk.
2 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet, köszönjük a receptet!
Hű, de mutatósak!!
Megjegyzés küldése