Hozzávalók:
2 kg csont nélküli hús, 6 dkg só, bors, 1 evőkanál darált
bors, zsír vagy olaj
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd egy tálba tesszük, és hagyjuk
levet engedni. Ekkor befőttesüvegekbe adagoljuk jó szorosan úgy, hogy az üvegek felső részén 2-3
ujjnyi hely maradjon. A hús levét is rákanalazzuk a húsra, majd annyi olvasztott
zsírt vagy olajat öntünk minden üvegbe, hogy kb. egy ujjnyi hely maradjon üresen. Az
üvegekre szorosan rácsavarjuk a fedelet vagy dupla celofánnal lekötjük, majd konyharuhával kibélelt lábasba rakjuk őket. A lábast félig feltöltjük hideg
vízzel, és lassú tűzön 6-7 órán át gőzöljük.
6 megjegyzés:
Hogy kell utána tárolni a házi húskonzervet (hűtőben?), és meddig használható fel??
Mária kedves, mi a kamrában tároltuk, igaz ott jó hűvös van. 1-2 hónapig jól eláll.
Köszi :)!
Hű, de érdekes! Még sosem hallottam ilyenről! Nagyon klassz :)
Mi mindig télen elkészitettük, kamrába tálaltuk. Nyáron ettük meg, szerintem 6-8 hónapig simán eláll.
Én is szoktam készíteni minden télen
Megjegyzés küldése