2015. március 25., szerda

Citromtorta


Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipetnyi só.
a krémhez: 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom leve, 10 g zselatinpor.
Elkészítése: 
A piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhabosított sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, és szép lassan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt formában 170 fokon 35 perc alatt megsütjük. A zselatint elkavarjuk 1 dl joghurttal, felmelegítjük (nem szabad főzni), összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral, a citromlével és a krémsajttal. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtos krémbe belekavarjuk a felvert tejszínt, majd a krémet a kihűlt piskótára kanalazzuk, vagy megtöltjük vele a kettévágott piskótát. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, citromszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehet! De jó is lenne most megkóstolni:-))