Hozzávalók
(4 személyre):
60 dkg
báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 3-4 cikk fokhagyma, só,
bors, 1 evőkanál zsír, 1 dl vörösbor;
a körethez: 50 dkg krumpli, 1 hagyma, só,
bors, pirospaprika, olaj.
Elkészítése: A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, megtűzdeljük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, rátesszük a rozmaringot, zsírt teszünk mellé, a bort és kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a reszelt krumplit, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Jól átforgatjuk a forró olajon, amíg a krumpli forró nem lesz. A sült bárányhússal tálaljuk.
KT. 2015 március.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése