Hozzávalók
(4 személyre):
60 dkg
báránycomb, 3-4 cikk fokhagyma, 2 szál rozmaring, 3-4 cikk fokhagyma, só,
bors, 1 evőkanál zsír;
a körethez: 50 dkg krumpli, 3 dl krémes joghurt, 1
hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, megtűzdeljük a fokhagymával, majd megsózzuk,
borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, ráhelyezzük a rozmaringot, zsírt teszünk
mellé, kevés vizet öntünk alá, előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd
zsírjára sütjük. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Kevés
ecetes-cukros salátalevet készítünk, majd a karikára vágott krumplira öntjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt, leöntjük a fölösleges
levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket, és
belekavarjuk a joghurtot. A húst felszeleteljük, és a krumplisalátával tálaljuk.
A recept az Erdélyi Konyha húsvéti különszámában jelent meg :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése