Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg tyúkhús vagy -aprólék, 20 dkg sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál
liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő;
továbbá: 2 db tojás, csípős paprika.
Elkészítése:
A tyúkhúst jó alaposan megtisztítjuk, kisebb
darabokra vágjuk, és hideg vízben főni tesszük. Sóval, borssal, ételízesítővel
fűszerezzük. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra
vágott zöldségeket, és tovább főzzük. Híg rántást készítünk - a zsíron
megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, és egy pohár hideg vizet
öntünk hozzá-, majd amikor a hús megpuhult, belekeverjük a levesbe, és átforraljuk.
A tojásokat felverjük, lassan a forró levesbe csurgatjuk. Csípős paprikával
kínáljuk.HK. 2015 március.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése