Hozzávalók a tésztához:
4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 70 ml víz, 70
ml olaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, csipet só;
a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg reszelt csokoládé, 2-3 banán, 10 g zselatin.
Elkészítése:
a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg reszelt csokoládé, 2-3 banán, 10 g zselatin.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját
habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat, a
citromlével felhaboztatott sütőport és a kakaóval elkevert lisztet. A fehérjét
kemény habbá verjük, és előbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán
beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. A pudingport összekavarjuk a kétféle cukorral és
felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl
vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A tejszínt kemény
habbá verjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, meg a
tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a reszelt csokoládét is. A
krém felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a maradék
krémmel. Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, egy éjszakára hideg helyre
tesszük, másnap szeleteljük.
EK. 2015 apr.
EK. 2015 apr.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése