2024. március 8., péntek

Brassói diós krémes

 



Hozzávalók:

a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 15 dkg méz, 12 dkg cukor, 1 kávéskanál szalakáli;a krémhez: 30 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, rumaroma;a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 észre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként tepsi hátán a lapokat megsütjük. A krémhez a pudingot 2,5 dl tejben egy evőkanál cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A darált diót a maradék forró tejben megfőzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, hozzátesszük a felhabosított pudingot és a diót, kevés rumaromával ízesítjük. A krémet három részre osztjuk, a lapokat megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük az utolsó lapot is. Kissé megnyomtatjuk, hagyjuk megpuhulni. A mázhoz a tejszínt a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a süteményre kenjük. Jól kidermesztjük, utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: