2024. március 7., csütörtök

Vajpuha sertéslábszár zöldséges mártással

 


Hozzávalók (4-5 személyre):

1 kg szeletelt sertéslábszár, 1-2 dl sör, babérlevél, majoránna, egész bors, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 2 szárzeller, 3 cikk fokhagyma, 3 dl húsalaplé, 1 evőkanál só, zsír, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, petrezselyemzöld, kakukkfű, liszt, 1 evőkanál vaj;

Elkészítése:

A hússzeleteket jól megmossuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és mindkét oldalukon hirtelen elősütjük. Egy tűzálló tálba tesszük, mellétesszük a darabokra vágott a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és a zellerszárt, ráöntjük az alaplét alufóliával lefödve a forró kemencébe toljuk és sörrel meglocsolva puhára sütjük. Amikor a hús megpuhult, a zöldségeket pürésítjük, a húshoz kevés zsiradékot teszünk, néha meglocsolva a zsírral megsütjük. A zöldségpürét olvasztott vajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a mustárt, és az apróra vágott zöldfűszereket, ha szükség kevés alaplével pótoljuk. A sült hússzeleteket ízlés szerinti körettel és a mártással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: