2024. március 8., péntek

Sárgarépasüti -Rüeblikuchen



Hozzávalók: a tésztához:

5 tojás, 25 dkg sárgarépa(murok), 15 dkg dióbél, 15 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 citrom, 1 tasak sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csipet só;

 a citrommázhoz: 2-3 evőkanál citromlé, 10 dkg porcukor;

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, a dióbelet megőröljük, a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a citromlével felhabosított sütőport. Beleforgatjuk a hab egyharmadát, majd a maradék habbal felváltva a lisztet, a fahéjat és a diót, végül pedig hozzáadjuk a sárgarépát is, és lazán összedolgozzuk. Vajjal kikent kalács vagy tortaformába simítjuk, előmelegített 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A citrommázhoz a citromlevet fényesre kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt süteményre simítjuk.

Nincsenek megjegyzések: