2024. március 8., péntek

Nyúlpörkölt

 



Hozzávalók (4 személyre):

1 kg nyúlhús, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 pasztinák, 1 evőkanál paradicsompüré, durva törött bors, só, 1 dl vörösbor, őrölt kömény.

Elkészítése:

A nyúl combjait meghagyjuk sültnek, a csontosabb részeit feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, kicsit megforgatjuk, sózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldséget. A bort ráöntjük és lefödve nagyon lassan pároljuk. Elpárolgott levét kevés vízzel szükség szerint pótoljuk. Mikor a hús félig puha, zsírjára sütjük, megborsozzuk, a paradicsompürével jól átpirítjuk, majd kevés vizet hozzáadva készre pároljuk. Köretnek főtt tésztát tarhonyát vagy krumplit kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: