2024. május 6., hétfő

Epres pavlova torta

 


Hozzávalók:

a laphoz: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, csipet só, 1 evőkanál citromlé, csipet só, 1 evőkanál étkezési keményítő.

továbbá: 2 dl tejszín, 25 dkg krémsajt, 8-10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, eper.

a díszítéshez: apró cukorka vagy darabolt mandula, pisztácia.

Elkészítése:

A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a citromlét, majd az étkezési keményítőt.

Egy tortazsákba kanalazzuk vagy kanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítsuk a kemény habot, szegélyét kissé felmagasítjuk.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 10 percet sütjük, majd további 140 hőfokon 50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, kissé az ajtót megnyitjuk és hagyjuk a sütőbe, amíg kihűlt.

A tejszínt a kétféle cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a krémsajtot, jól elkavarjuk, majd a hablap tetejére kenjük.

Az epret megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és a tortára rakjuk.

Megszórjuk apró dekor cukorkával vagy darabolt mundula és pisztáciával.

Tipp: eper helyet bármilyen más gyümölccsel készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: