Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
2 csirkemell kb. 40 dkg, 15 dkg szeletelt
füstölt bacon, 15 dkg mozzarella sajt, 5 dkg puha vaj, friss petrezselyemzöld
illetve koriander(elhagyható), 2 evőkanál citromlé, só, bors.
A csirkemellet szeletekre vágjuk és egy
kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. a puha vajat elkavarjuk az apróra vágott
zöldfűszerekkel és a citromlével. A mozzarella sajtot újjnyi csíkokra vágjuk. A
hússzeleteket vékonyan megkenjük a fűszeres vajjal, ráteszünk egy-egy darab
mozzarella sajtot és feltekerjük, majd beletekerjük a bacon szeletekbe. Egy
hőálló edényt zsiradékkal kikenünk és szorosan egymás mellé tesszük a feltekert
csirkéket, ha szükséges hústűvel megtűzhetjük őket, hogy ne bomoljanak ki. Egy
kevés (kb. 0,3 dl) vizet öntünk alá és alufóliával letakarva 180 fokon sütjük 40
percen át, időközben meg is fordítjuk, majd levesszük a fóliát és aranyszínűre
sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg. Sütőből kivéve tetakarva 15-20 percet pihentetjük,
utána szeleteljük. Ízlés szerinti körettel hidegen, melegen fogyaszthatjuk.
Tipp: a baconba tekert roládokat
alufóliába is csomagolhatjuk és úgy sütjük, majd a fóliából kivéve ugyanúgy
lesütjük aranyszínűre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése