2009. június 18., csütörtök

Epres tiramisu


Hozzávalók :
50 dkg eper,1 db citrom leve,1 cs vaníliás cukor, 6 evőkanál narancslikőr, 20 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt 2,5 dl natúr vagy epres joghurt, 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Az epret előkészítjük, megmossuk, megtisztítjuk.
A citromlevet a vaníliás cukorral felforraljuk, a narancslikőrrel mély tálba öntjük.
A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk vele egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták.
A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a maradék epret rászórjuk a krémre, és fogyasztható.

1 megjegyzés:

Adél írta...

Szia Jutka!
Hmmmm, nyam... nyam...

Eper és mascarpone, csak finom lehet.

Én az eredeti tiramisu recept szerint szoktam készíteni, amaretto helyett kávélikőrrel, de ezt is ki fogom próbálni. Köszi, hogy benéztél a blogomra.

Nagyon gusztákat főzöl.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...