2012. július 3., kedd

Sültpaprika krémleves



Hozzávalók: 
6-7 paprika, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, csipetnyi gyömbér, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál cukor, 6 dl víz, 1,5 dl joghurt, 4-5 evőkanál tejszín,1 evőkanál liszt, só, fehér bors.
Elkészítése: 
A paprikákat a következő eljárás szerint (sült paprika saláta)megsütjük, meghámozzuk. Forró olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a gyömbért és a fűszermagokat. Hozzáadjuk a paprikahúst, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, cukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, vagy szitán átpasszírozzuk. A végén a joghurttal és tejszínnel elkavart liszttel dúsítjuk.

1 megjegyzés:

Edó írta...

Nagyon nekem való!!