Hozzávalók:
6-7 paprika, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma,
csipetnyi gyömbér, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál
cukor, 6 dl víz, 1,5 dl joghurt, 4-5 evőkanál tejszín,1 evőkanál liszt, só, fehér
bors.
Elkészítése:
A paprikákat a következő eljárás szerint (sült paprika saláta)megsütjük, meghámozzuk.
Forró olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a gyömbért és a fűszermagokat.
Hozzáadjuk a paprikahúst, sóval, fehér borssal ízesítjük,
majd puhára pároljuk. Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel,
cukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, vagy szitán átpasszírozzuk. A végén a joghurttal
és tejszínnel elkavart liszttel dúsítjuk.
1 megjegyzés:
Nagyon nekem való!!
Megjegyzés küldése