2009. február 19., csütörtök

Ezt főztem ma

Egy kedves látogató, kérte hogy ideje valami hús is legyen, nem is írok receptet, a székely ember kedvenc kajája a flekken szalmapityókával.
Céklát adtam hozzá, nagyon ízlett :)

3 megjegyzés:

Péter bácsi írta...

Jó lenne, ha valamit bővebben is írnál róla! Ínycsiklandónak tűnik, de mi is ez pontosan?

Jutka írta...

Kedves Péter bácsi
mi a sült tarját nevezzük flekkennek, gondolom ismerős. Bővebben a receptről itt:

http://sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/2008/04/fokhagyms-flekken.html

kacsacj írta...

Halas koszonet! Sok puszi erte!
Na de hallottam egy erdekes balesetrol:)
A leendo anyosom sorrel akarta meglocsolni a flekkent, es en otthonrol a kaposztalavet egy Ciuc-os flakonba hoztam...
Esszekeveredet es avval locsolta meg veletlenul! En nem ettem belole, de azt mondtak, hogy uj recept, es alkalmazodik ezutan is, mert nagyon finom lesz tole a hus.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...