2009. február 19., csütörtök

Ezt főztem ma

Egy kedves látogató, kérte hogy ideje valami hús is legyen, nem is írok receptet, a székely ember kedvenc kajája a flekken szalmapityókával.
Céklát adtam hozzá, nagyon ízlett :)

3 megjegyzés:

Pető Péter vállalkozó. Nyt szám: 52612042 írta...

Jó lenne, ha valamit bővebben is írnál róla! Ínycsiklandónak tűnik, de mi is ez pontosan?

Jutka írta...

Kedves Péter bácsi
mi a sült tarját nevezzük flekkennek, gondolom ismerős. Bővebben a receptről itt:

http://sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/2008/04/fokhagyms-flekken.html

Névtelen írta...

Halas koszonet! Sok puszi erte!
Na de hallottam egy erdekes balesetrol:)
A leendo anyosom sorrel akarta meglocsolni a flekkent, es en otthonrol a kaposztalavet egy Ciuc-os flakonba hoztam...
Esszekeveredet es avval locsolta meg veletlenul! En nem ettem belole, de azt mondtak, hogy uj recept, es alkalmazodik ezutan is, mert nagyon finom lesz tole a hus.

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...