2009. szeptember 20., vasárnap

Tárkonyos csirkeraguleves recept


30 dkg csirkemell , lehet aprólék is, leveszöldség, kevés olaj, 20 dkg gomba,1 evőkanál liszt, 0,5 dl tejföl/kefir, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál friss tárkonylevél, citromlé, só.
Elkészítés:
A csirkemellet vagy csirkét aprózzuk, répát és zöldséget felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a borsót. Készre főzzük, tálalás előtt a liszttel, tejföllel behabarjuk, petrezselyemmel, friss tárkonylevéllel megszórjuk, citromlével utóízesítjük.
Lehet belefőzni galuskát is.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...