2010. február 14., vasárnap

Feketeerdő torta egyszerűen


Hozzávalók:
1 db kerek kakaós tortalap, 1/2 l tejszín 1 üveg magozott meggybefőtt, porcukor, csokireszelék.
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradéktejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.

A piskótához:

5 tojás, 10 ek cukor,2 ek olaj, 5 ek víz, 10 ek liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanília, 1 csipet só
A kakaós piskótához 2 ek kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek.
Elkészítés: A tojássárgákat a cukrot, az olajat habosra kavarjuk, utána vizet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos(én a sütőport mindig egy kiskanál citromlével felhaboztatom) lisztet, majd a tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, és szép lassan belekavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sütjük.
Amikor kihűlt a piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük.

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szép,megennék egy szelettel belőle!

Wise Lady írta...

Gyönyörű!

Jutka írta...

Köszönöm szépen, szivesen látlak :)

Lara írta...

A hetvegen elkeszitettem a magazinbol es nagyon finom lett.Mindneki dicserte.Ma fogyot el az utolso szelet.

Jutka írta...

Lara örülök, hogy ízlett :)