2010. február 11., csütörtök

Paradicsomleves



Elkészítése:
1 evőkanál zsíron világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, szórunk bele kevés borsot és állandó keverés közben ráöntünk 1 csésze vizet, fél liter paradicsomlét, majd még fél liter vizet.
1 kis fej vöröshagymát megpucolunk és egészben beletesszük a levesbe.
Beleteszünk egy szál zellerzöldet, sót vagy ételízesítőt és kb. 10 percig főzzük. A levesbe főzhetünk sárgarépát is.
Cukrozzuk ízlés szerint.
Betétnek legjobb a galuskacsipetke, daragaluska vagy rizs.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Levesimádó vagyok, de a paradicsomleves.. valahogy annyira nem a szívem csücske. Nem tudom miért? A paradicsomlét (rostosat)szeretem, a töltött paprikát szeretem, lehet, hogy próbálkozni kéne a levessel is, oly sok év után:)

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...