2010. február 4., csütörtök

Vaddisznópörkölt


Hozzávalók:
1 kg vaddisznólapocka (színhús), 5 dkg füstölt szalonna, 4-5 db. vöröshagyma, csípős fűszerpaprika, 2 kanál paradicsompüré, kevés zsír, 1-2 dl vörösbor, 3-4 gerezd fokhagyma, só, 15 dkg zöldpaprika
A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Rátesszük a húst, sózzuk, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pároljuk. A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a zsírjára pirított húsra öntjük. Együtt készre pároljuk. Jó ízt ad neki, ha néhány szem frissen szedett erdei gombát is párolunk bele. A kisütött füstölt szalonnával meghintjük és tálaljuk.

2 megjegyzés:

Nyárády Károly írta...

Nyam-nyam!
A vaddisznót nem lehetne például képviselővel helyettesíteni? Netán polgármesterrel, mert szerintem nagy eltérés nemigen lenne köztük!
Sokkal hasznosabb lenne, és hirtelen csökkenne a kártevés is!
Képzeld csak el, szenátor pörkölt, vagy pörkölt tanácsos, makkfalvi polgármester roston sütve, vagy politikus benzin...izé vörösborral nyakon öntve!
Receptes könyvet is írhatnál hasonlókból, és garantáltan felfigyelnének rá! :-)

Andi írta...

Még nem ettem, de isteni lehet az íze!!!!