2010. augusztus 18., szerda

Fordított rántott hús

Hozzávalók: 
csirke-vagy pulykamell, zsemlemorzsa, tojás, só.
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózom és lassan ütögetve annyi zsemlemorzsát klopfolok bele, amennyit csak felvesz. Ezt úgy csinálom, hogy a deszkára folpack fóliát teszek, erre zsemlemorzsát szórok, majd rá a hússzeletet, megint zsemlemorzsát, majd újabb fóliát és azon keresztül klopfolom. Így kevesebb zsemlemorzsa szóródik, szét a pulton. A tojásokat felverem, sózom, beleforgatom a morzsás szeleteket és a rántott húshoz hasonlóan megsütöm.

1 megjegyzés:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...