2010. augusztus 18., szerda

Fordított rántott hús

Hozzávalók: 
csirke-vagy pulykamell, zsemlemorzsa, tojás, só.
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózom és lassan ütögetve annyi zsemlemorzsát klopfolok bele, amennyit csak felvesz. Ezt úgy csinálom, hogy a deszkára folpack fóliát teszek, erre zsemlemorzsát szórok, majd rá a hússzeletet, megint zsemlemorzsát, majd újabb fóliát és azon keresztül klopfolom. Így kevesebb zsemlemorzsa szóródik, szét a pulton. A tojásokat felverem, sózom, beleforgatom a morzsás szeleteket és a rántott húshoz hasonlóan megsütöm.

1 megjegyzés:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...