2012. január 25., szerda

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Hozzávalók:
1 kg kicsontolt csirkemell, 25 dkg aszalt szilva, vaj a kenéshez, só, bors esetleg csirkefűszer, 1 dl vörösbor, fahéj, szegfűszeg, fél dl. tejszín
Elkészítése:
Az aszalt szilvát beáztatjuk a borba, fűszerezzük kevés fahéjjal és szegfűszeggel. A csirkemell vastag felébe éles késsel rést vágunk, vigyázva, hogy ki ne lyukasszuk a húst.  Megkenjük vajjal, sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával.  Fóliába csomagoljuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk, majd kibontjuk a fóliából és kissé lesütjük.
Amíg a hús sül elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz, majd a tejszínnel kissé összeforraljuk. Aki édesen szereti, kis mézet tehet bele.
Tipp: szilva helyett almával is megtölthetjük.

6 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Nagyon guszta, most már nekem is meg kell próbálnom ezt az aszalt szilvás tekercset!Mártás terén is fejlődnöm kell!!

Éva írta...

Nagyon guszta! Igen pikáns finom lehet az íze a mártásodtól meg a szilvától is . Szívesen megkóstolnám!

Eszter írta...

Nyami!!

Névtelen írta...

A lepirítást hogyan kell értelmezni. Kibontjuk a fóliából, vagy külön edényben végezzük? Éva

Jutka írta...

Éva, köszi h rákérdeztél, azóta javítottam.

tücsi írta...

Nagyon finomat készítettél és a tálalásod nagyon szép.:))Én pulykamellel szoktam az aszalt szilvát göngyölni.

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...