2008. május 12., hétfő

Majonézes burgonyasaláta kukoricával

Héjában főtt burgonya kb. fél kg, 3 dl tartátmártás, 1 doboz kukorica konzerv.
A burgonyákat meghámozom, vékonyan felkarikázom és összekeverem a tartármártással és a kukoricával. Ezt is lehet gazdagítani különféle egyéb ízanyagokkal és színanyagokkal. Én petrezselyemzöldet tettem bele és salátafűszert.

2 megjegyzés:

zsu írta...

csak azon olyan kis kezdok kedveert, mint en nem irod le a tatarmartas receptjet is? mert huseges olvaso, de kezdo fozocskelo vagyok ;)

Jutka írta...

Szia Zsu, itt is elküldöm, amúgy a Mártások kategóriába már rég bent van, kérdezhetsz bármikor, köszi.

Tartármártás

Hozzávalók:
2 tojássárgája, 3 dl olaj, 1,5 dl tejszín vagy tejföl, néhány csepp citromlé, mustár, só, egy teáskanál porcukor, õrölt fehér bors ízlés szerint.
Elõször a már ismert módon majonézt készítünk, hozzákeverjük a cukrot, a sót, a mustárt, a citromlevet, enyhén borsozzuk, majd a tejszínnel vagy tejföllel és a fehérborral hígítjuk. Felhasználási lehetõségei: hidegkonyhai készítményekhez külön tálalva, valamennyi majonéz alapú mártáshoz és egyes salátaöntetek készítéséhez.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...