Héjában főtt burgonya kb. fél kg, 3 dl tartátmártás, 1 doboz kukorica konzerv.
A burgonyákat meghámozom, vékonyan felkarikázom és összekeverem a tartármártással és a kukoricával. Ezt is lehet gazdagítani különféle egyéb ízanyagokkal és színanyagokkal. Én petrezselyemzöldet tettem bele és salátafűszert.
2 megjegyzés:
csak azon olyan kis kezdok kedveert, mint en nem irod le a tatarmartas receptjet is? mert huseges olvaso, de kezdo fozocskelo vagyok ;)
Szia Zsu, itt is elküldöm, amúgy a Mártások kategóriába már rég bent van, kérdezhetsz bármikor, köszi.
Tartármártás
Hozzávalók:
2 tojássárgája, 3 dl olaj, 1,5 dl tejszín vagy tejföl, néhány csepp citromlé, mustár, só, egy teáskanál porcukor, õrölt fehér bors ízlés szerint.
Elõször a már ismert módon majonézt készítünk, hozzákeverjük a cukrot, a sót, a mustárt, a citromlevet, enyhén borsozzuk, majd a tejszínnel vagy tejföllel és a fehérborral hígítjuk. Felhasználási lehetõségei: hidegkonyhai készítményekhez külön tálalva, valamennyi majonéz alapú mártáshoz és egyes salátaöntetek készítéséhez.
Megjegyzés küldése