2008. június 17., kedd

Banános csirke

Hozzávalók 2 személyre:
60 dkg csirkemell (pulykamell is lehet),1 db banán ,5 dkg vaj,1 evőkanál liszt,
3 dl tej ,1 teáskanál méz, kevés olaj a sütéshez, só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletem, kicsit megklopfolom, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöm. Sóval, borssal ízesítem ízlés szerint. Közben besamell mártást készítek: a vajban megpirítom a lisztet, feöntöm tejjel, addig főzöm, amíg sűrűsödni kezd. A banánt kis kockákra vágom, és a besamell mártásba keverem a mézzel együtt. A mártást összeforralom, majd a még sülő húsra öntöm, és együtt még néhány percig főzöm. Krumplipürével ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...