2009. szeptember 20., vasárnap

Chili házilag, Zakuszka, Almapaprika


Csili
1 liter paradicsomlé, 1 kg paradicsompaprika, 1 kg paprika, 1/2 kg hagyma, 3 celler, 8-10 csípős paprika(ezt magostól), 25 dkg cukor, 2,5 dl ecet,
fahéj, szemes bors, szegfűszeg, szegfűbors, só ízlés szerint.

A zöldségeket ledarálni, a fűszereket hozzáadni és sűrűre főzni forrón üvegekbe rakom és a tetejére kevés szalicilt szórok.

Az almapaprikát ugyanúgy tettem el mint a Paradicsompaprikát

5 megjegyzés:

Karesz írta...

Végre beindult a receptzuhany!!!!
Nyam-nyam!
A csirkeszárnyat szoktam-szoktuk készítgetni, de a banánt még nem próbáltam.

Jutka írta...

Megsúgom, hogy nekem desszertként jobban bejött mint köretnek :)

Karesz írta...

Ti Nők, ti aztán tudtok játszani a szavakkal! Banán, desszert, bejött. Hangulatfestésnek: "Megsúgom"
Ez bizony mesteri recept! Gratulálok hozzá!

Jutka írta...

Most gúnyolódsz?
:)

Karesz írta...

Szerinted ez gúny lenne? Ha igen, akkor megnyugtatlak. Nem az! Én a szavak mögé is bekukkantok, és mit látnak szemeim? Egy tökéletes receptet. Ámbár a kivitelezéstől függ a lényeg, de én már előre elábrándoztam, és nem csak csámcsogtam rajta, hanem behunyt szemmel élvezgettem is a lényeget. Itt a szavak ízére gondoltam!!!!!
Nos, ez is egy hirtelen improvizált szójáték lenne, amivel szavak rejtelmére akarom felhívni a figyelmedet. Hol lenne itt a gúny?
Egy szó, mint száz, véleményem az, hogy nem csak a fakanalat forgatod mesterien, a szavakhoz is értesz! Eddig ezt nem mondta senki Neked?

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...