2009. december 15., kedd

Zellerkrém majonézesen


Hozzávalók:

1 nagyobb zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl majonéz, só, bors, szerecsendió.

A zellert puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, villával összetörjük, adunk hozzá egy gerezd tört fokhagymát, majonézt. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Hú, iylet régebb szoktunk csinálni, de már ezer éve nem ettem. Jó, hoyg eszembe juttattad, nagyon finom!:)

Karesz írta...

Nem is nézem a recepteket, tudd meg!
Csak azért dugtam ide a képemet, hogy... na mindegy! :-))

Boldog, Békés Karácsonyt kívánok Neked és minden Kedves hozzád-tartozódnak is!

Karesz írta...

Most döntsük el, hol fogunk dumálni, jó?
Na, szóval nem úgy van az, hogy nem tetszenek a receptek, hanem úgy, hogy igen nagyon tetszenek, és én csak a kísértésnek igyekszek ellent állni!
(Nem sok sikerrel, azt megsúgom titokban!) :-D

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...