Hozzávalók:
50
dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 sütőpor, 1
egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vaníliás cukor, pici só.
A
töltelékhez: 50 dkg érett szilva, 5 dkg cukor, 2 evőkanál
búzadara, 1 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A
lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, elmorzsáljuk
a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, az egész tojással és
a tojássárgával. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliacukrot, jól
összegyúrjuk és fél órát pihentetjük. A szilvát megmossuk,
kimagozzuk, és szeletekre vágjuk.
A
tészta kétharmadát fél cm. vastagra nyújtjuk, kikent,
kilisztezett tepsibe tesszük, egyenletesen rászórjuk a búzadarát,
megrakjuk a felszeletelt szilvával, megcukrozzuk, megszórjuk a
fahéjjal. A félretett tésztából ceruza vastagságú rudakat
sodrunk és a szilva tetejét lerácsozzuk.
Előmelegített
sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük
és kockára vágva fogyasztjuk.
Megjegyzés:
tortaformában is süthetjük, ez esetben fél adagot készítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése