szerda, január 06, 2010

Erdélyi Konyha 2.


Megjelent az Erdélyi Konyha 2. szám nagyon tartalmas lap, kapható az újságárúsoknál. Ajánlom minden korosztálynak :)


Íme egy recept a lapból




Kevert túrófánk


Hozzávalók:
25 dkg túró
3 egész tojás
1 kispohár tejfel
25 dkg liszt
1/2 csg sütőpor
csipet só
A túrót összetörjük a tojásokkal és a tejföllel alaposan összekavarjuk.
A lisztbe belekavarjuk a sót, sütőport és a túrós masszához öntjük, csomómentesre kavarjuk, majd pihentetjük egy keveset.
Bő, két-három ujjnyi forró olajba kanállal nagyobb diónyi gombóckákat szaggatunk, szép pirosra megsütjük.
Duplájára megnőnek, és az olajban maguktól is megfordulnak, ezért egyszerre keveset kell bele tenni. Még melegen vaníliás cukorral megszórjuk, vagy savanykás lekvárt adunk hozzá.
A masszát el lehet készíteni sokkal hamarabb, mint ahogy sütnénk.
Nagyon kiadós, és finom, könnyű a tésztája.

5 megjegyzés:

sedith írta...

Judit, én ma csörögét sütöttem a lapban megjelent recepted szerint. ISTENI lett! még sosem csináltam csörögét, de mivel láttam, hoyg nem telik sok időbe az elkészítése, pont kapóra jött a paszulyleves után.:) NAgyon finom a tésztája, gratulálok hozzá!:)

Alíz írta...

Húúú, de jó látni és olvasni itt! :)))

M írta...

Szia Jutka!
Elvittem az Erdélyi Konyha képét, ha nem bánod. És is beteszem a blogomba. :)

Alíz írta...

Kukkants be hozzám, dijaztalak. :)

Edit írta...

Szia! Ma megsütöttem, nagyon finom lett. Én azonban tettem bele cukrot.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails