2010. január 31., vasárnap

Karfiol leves


Hozzávalók:
1,5 liter csontleves, közepes nagyságú karfiol, petrezselyemzöld, vaj, vagy zsír, liszt, 1 tojás, kis tejföl és só.

Egy közepes nagyságú karfiolt megtisztítunk, szétszedjük rózsáira, megmossuk és a 1,5 liter csontlében kevés finomra metélt petrezselyemzölddel együtt puhára főzünk. Vajjal vagy zsírral kis híg, világos rántást készítünk, a levessel feleresztjük és jól főni hagyjuk.

1 tojásból és 1 kanál lisztből galuska tésztát készítünk és a levesbe főzzük.
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...