2010. január 31., vasárnap

Karfiol leves


Hozzávalók:
1,5 liter csontleves, közepes nagyságú karfiol, petrezselyemzöld, vaj, vagy zsír, liszt, 1 tojás, kis tejföl és só.

Egy közepes nagyságú karfiolt megtisztítunk, szétszedjük rózsáira, megmossuk és a 1,5 liter csontlében kevés finomra metélt petrezselyemzölddel együtt puhára főzünk. Vajjal vagy zsírral kis híg, világos rántást készítünk, a levessel feleresztjük és jól főni hagyjuk.

1 tojásból és 1 kanál lisztből galuska tésztát készítünk és a levesbe főzzük.
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...