2010. február 16., kedd

Zöldséges csirke wokban



Hozzávalók:
50 dkg csirkehús, 40 dkg finommetélt, 15-15 dkg paradicsom, sárga- és fehérrépa, 10-10 dkg gomba és zöldpaprika, 8 dkg póréhagyma,
1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. olaj, 1 dl szójaszósz,
2 dl ketchup, szerecsendió, curry, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A kicsontozott csirkehúst és a zöldségeket vékony metéltre vágjuk, majd összekeverjük. Curryval, borssal, szerecsendióval, sóval, vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Serpenyőben olajat hevítünk, és jól átforgatjuk benne a húst meg a zöldségeket. Hozzáadjuk a szójaszószt és a ketchupot és még néhány percig, pároljuk. A kifőzött tésztát, hozzákeverjük, jól átforrósítjuk és azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Hm, maradt esetleg egy kóstolónyi adag? Finomnak hangzik :)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...